Kenniswijzer

Uw bedrijf worstelt met de ontwikkeling van een nieuw product? U heeft een technisch probleem met uw productieproces? U wilt verdere digitale stappen ondernemen, maar weet niet waar te beginnen? 

Via Kenniswijzer kunt u een concrete vraag voorleggen aan een panel van experts uit West-Vlaamse hogescholen, universiteiten en onderzoeksorganisaties. 

Formuleer uw vraag en wij brengen u in contact met de juiste experten! Op die manier bent u één telefoontje verwijderd van een samenwerking! 
7
werkdagen om de juiste partner te vinden
12
trouwe kennispartners
45
beantwoorde vragen
98%
kreeg een oplossingsgericht antwoord
stack

Kennisaanbod

De kenniswijzer bundelt de expertise van onze West-Vlaamse kennispartners binnen de clusters 'Blue Energy', 'Machinebouw & Mechatronica', ‘Nieuwe Materialen’ en ‘Voeding'.

Kennispartners

Experts van alle universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen in West-Vlaanderen stellen hun knowhow ter beschikking. Doe een beroep op hun deskundigheid en vergroot het innovatievermogen en de slagkracht van uw bedrijf.

Voorbeeldvragen

Wij zijn op zoek naar mensen met expertise in composietverwerking, meer bepaald in het winden van cilindrische volumes in composiet.
Nieuwe materialen
Wij zijn een start-up in chocoladedesserts en willen graag nagaan of het haalbaar is om ambachtelijke desserts te maken zonder bewaar-, smaak- of kunstmatige kleurstoffen. We willen naast de traditionele receptuur ook een vegetarisch en bioversies ontwikkelen. Kunt u ons hiermee helpen?
Voeding
We wensen verder in te zetten op de verdere automatisatie van witloofteelt. We spelen met het idee om heel wat manuele handelingen te automatiseren d.m.v. een robotarm. Hiervoor zoeken we experten die tegen betaling een ontwerp willen realiseren met ons. Geïnteresseerde kennisinstellingen kunnen voorafgaand, met ons, een witloofbedrijf bezichtigen om een beeld te verkrijgen van de te automatiseren handelingen.
Machinebouw & mechatronica
Stel uw vraag